Kuchnia lubelska

Kulinarne ciekawostki, przepisy na lubelskie potrawy, najlepsze restauracje

Smak tradycji na talerzu – rusza konkurs „Myśliwskie Smaki Lubelszczyzny”

Smak tradycji na talerzu – rusza konkurs „Myśliwskie Smaki Lubelszczyzny”

Lubisz gotować i chcesz podzielić się wyjątkowym smakiem tradycyjnych dań z dziczyzny? Województwo Lubelskie zaprasza mieszkańców regionu do wzięcia udziału w konkursie kulinarnym „Myśliwskie Smaki Lubelszczyzny – Hubertus Lubelski”. To okazja, by pokazać swoje kulinarne umiejętności i zaprezentować przepisy inspirowane bogatą kulturą Lubelszczyzny.

„Myśliwskie Smaki Lubelszczyzny” – wyjątkowy konkurs kulinarny dla mieszkańców regionu

Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego zaprasza do udziału w konkursie kulinarnym „Myśliwskie Smaki Lubelszczyzny – Hubertus Lubelski”. Mieszkańcy województwa mogą spróbować swoich sił, prezentując tradycyjne dania z dziczyzny – regionalne przysmaki z nutą myśliwskich tradycji Lubelszczyzny.

Konkurs skierowany jest do dorosłych mieszkańców województwa lubelskiego, a jego celem jest promocja kulinarnego dziedzictwa regionu. Aby wziąć udział, wystarczy przygotować opis swojej potrawy i przesłać zgłoszenie do 5 listopada 2024 roku. Wyniki zostaną ogłoszone już 10 listopada, a najlepsze dania nagrodzone.

Jak się zgłosić?

Zgłoszenia można przesyłać:

  • listownie na adres Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich UMWL (ul. Grottgera 4, 20-029 Lublin),
  • osobiście, dostarczając kartę zgłoszeniową do Kancelarii Ogólnej Urzędu Marszałkowskiego,
  • mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., z dopiskiem „Konkurs Kulinarny Myśliwskie Smaki Lubelszczyzny”.

Nagrody dla laureatów to sprzęt kuchenny i inne nagrody rzeczowe o wartości do 600 zł dla zdobywcy pierwszego miejsca. Pozostałe wyróżnienia także przewidują atrakcyjne nagrody, co czyni rywalizację jeszcze bardziej ekscytującą.

Przygotuj swoje danie i zdobądź nagrodę! Jeśli masz pomysł na danie, które podkreśli smaki Lubelszczyzny, wyślij zgłoszenie i daj się poznać jako kulinarny mistrz regionu!

źródło: UMWL Lublin, oprac. red. Marta Jarzyna